Cottelidis nytt
Tisdag 5 januari

Idag är valparna 4 veckor. De har börjat att undersöka världen utanför valplådan. Sina behov sköter de redan bredvid lådan. Fantastiskt att det fungerar.
Under helgen som gick var Diana och Pernilla på besök så vi tog lite kort på alla valparna tillsammans. Från vänster Hilda, Holly, Hugo, Hedda, Hannah.
Idag börjar förberelserna inför utställningen i Göteborg, jag skall åka tåg med Totte.

Måndagen den 11 januari
Nu är vi hemma igen efter utställningen i Göteborg, Vi har åkt mycket tåg och buss.  Trots det var Tottes första långa resa gick allt bra. Det fanns många nya ljud, som inte finns i Bosarps trygga värld.Totte blev 3:a i lördags och fick tyvärr blått band söndag. Jag blev besviken, men så är det när man tävlar. Totte är i allafall finast i mina ögon.
Vi har haft trevligt med familjen i Göteborg också, Totte blir mer och mer van vid barnbarnen och tvärtom.
Måndagen 18 januari
Helgen som gick har varit rolig med besök av valpköpare båda dagarna. Det är alltid skönt att träffas, mysa med valpisarna och prata igenom allt som har hänt och skall förberedas i det nya hemmet.
Har snart stickat färdigt alla 5 tröjor som de skall ha på sig när vi skall till veterinären. Jag har aldrig haft vintervalpar så man är nog lite mer orolig för att de små liven skall frysa.
3 februari 2010
Vädret gjorde sitt bästa för att stoppa vårt besök på Malmö Djursjukhus, men tji fick det för efter 3 skottningar under gårdagen och en envis kvinna så kom vi iväg med kaffetermos, mackor, vatten, skyffel och extra filtar och kläder,  1½ timme innan den beställda tiden. Resan brukar ta 35-40 minuter.
Alla valpar var lite skrikiga under halva resan men somnade sen, mamma Malou tog det lugnt och försökte vila trots alla ljud.
Väl framme blev vi mottagna av 3 personal, 1 undersökte och skrev besiktningspapper, 1 gav vaccin och satte chip (det är det värsta) och 1 gjorde iordning passen till Hugo och Hannah eftersom de skulle åka till Danmark. Efter nästan 2 timmar lämnade vi Malmö med 5 sovande valpar.
Resan hem gick bra tills vi fastnade i snön i vår egen infart. Efter 30 minuters försök att komma fritt kom grannen och vi fick loss bilen till sist.
En bra dag trots allt, känns skönt att vi kunde komma iväg.
Torsdag 4 februari
I dag flyttade Hilda, som kallas Iris hem till Jessica och hennes familj. Hon kommer jag att ha mysiga stunder med, för hon skall vara med på utställningarna framöver. Det kommer att bli spännande och roliga tider för Jessica, Iris och mig.
Lycka till!
Onsdag 24 februari
Ja, bilden ville inte, men i allafall!
Ute snöar det igen. Har snart gorillaarmar av all skottande.
Jag har idag anmält Totte till World Dog Show i Danmark som sker i midsommarhelgen. Hoppas nu att han hinner att bli svensk champion innan.
Han har blivit rabiesvaccinerad och sen blir det blodprov i maj månad.

Vi skall till utställningen i Malmö 20 mars, det blir spännande. Tur att det är inomhus.

Vi börjar nu att hitta vardagen efter senaste valpkullen. Hedda som bor med oss nu har blivit så duktig även om det är svårt med koppelträning i denna kyla. Vi har provat nya ryggsäcken, men det är för kallt, så det blir mest lite promenad utan koppel på vår lilla grusväg.
Denna veckan är det mycket pälsvård, alla skall bada och bli riktigt fina.

Snart skall jag åka till Göteborg för att se min yngsta dotters teaterföreställning och hälsa på barn och banbarn. Då får de vuxna hundarna vara på pensionat och Hedda skall vara hos sin syster Iris.
Måndag 8 mars
Äntligen 😀lite bättre väder! Snön smälter långsamt bort!
I helgen som gått har lilla Hedda varit med på 5 km rundan både lördag och söndag, enbart varit på armen när vi fått möte med traktorer (de är såååå stora). Hon är jätteduktig, men måste lära sig att det inte är lek på promenader.
På lördagen var Hedda och jag i djuraffären, hon la sig fort tillrätta i varukorgen medan jag handlade. Många andra kunder blev överraskade när det visade sig att det var en levande valp i korgen. Hedda fick hälsa på alla, bra social träning.
På lördagkvällen blev Totte badat och i mellan varven blev de andra 3 borstade.
Annars är det träning inför utställningen i Malmö 20 mars som gäller.
På bilden ses min nyaste kreation, Hedda ser inte så lycklig ut men hon är nyvaken.
Söndag 18 april

Hurra, kan skriva med båda pekfinger idag. Blev opererad i måndags för karpaltunnelsyndrom i höger hand, d.v.s när nerver kommit i kläm och fingrarna bara somnar. Jag har haft problem i nästan 6 månader, men nu skulle det vara. Egentligen kunde det tidsmässigt inte passa bättre, mitt imellan 2 utställningar. Kan berätta att själva operationen var inte så farlig, värre var det med bedövningen. Allt var över på en timme. Har stort förband som skall hållas torrt i 2 veckor.
Problemen kommer sen, när man är högerhänt. Hade förberett ganska mycket tyckte jag, 4 rena och nyborstade hundar, ett rent hus, all tvätt borta och handlat proviant för några veckor.
Ta på strumpor- 2-5 minuter
Ta på byxor-2 minuter, inte blixtlås
ta på BH- 5 minuter nu 2 minuter
Toabesök- krångligt, kräver koncentration
Borsta tänder- 2-5 minuter, högerarmen rör sig i samma tempo som vänster
Sätta på kaffe-1-2 minuter, planeras noga
Bre mackor- svårt med smöret, brödet kasar, inte vackra mackor
Öppna tetrapaket-5 minuter
Äta med vänster-avigt
Köra bil-går inte att växla, bilen utlånat
Detta är bara några punkter där man kommer på att man är så bortskämt med 2 händer och armar. Jag är tacksam över att benen är ok, så jag har kunnat promenera med hundarna, i början en och en, idag 2 och 2. Har gått nån mil om dagen.😀
Hundarna verkar förstå lite, men de är inte vana vid att Matte sitter mer still som jag får göra nu, så lite förvirrade är de nog. Vi skall ta igen detta med råge.

Torsdagen den 2 december
Ja, det var lite sen jag skrev i dagboken, men så är det ibland.
Efter en fin sommar och höst har nu vintern gjort entrè.
Snö, kyla och blåst är ingredienser som hör till nu.

På Cottelidis har lugnet lagt sig efter en stormig tid med löpande tikar. Stackars Totte har haft jobbigt men nu är lekkompisen till Hedda tillbaka och vi kan alla komma tillbaka till verkligheten. Det har blivit några exta mil med promenader för att få bort lite oro och gnäll.

Angel har fortfarande full koll på alla i huset, är stark fysiskt och älskar våra promenader.

Totte blev svensk utställningschampion vid utställningen i Växjö den 5 november, där han även blev BIM och fick CACIP.

Malou har parats nu i november med Ispärlans "Malte", så nu hoppas jag på valpisar i slutet av januari.

Hedda har utvecklats till en stilig dam med fint lynne. Hon älskar att hoppa hinder och är glad för bollar och mina avlagda strumpor.
Tisdag 11 januari 2011
Ja då er julen och alla helger över och vi kan så småningom återgå till vardagen. Innan nyår flyttade Giovanni tillbaka till mig, inskolningen gick bra, promenad x 4 med honom och en av de andra hundarna som presentation och sedan 45 minuters promenad med alla 5. Det gick jättebra och Giovanni har hittat sin plats i gänget. Hedda har fått en lekkompis till med samma energi, även om Totte är med så leker de alla 3 tillsammans. Giovanni genomgår nu en make over a la extrem så vi har många timmar fram för oss vid trimbordet.
Vi är ute dagligen oavsedd väder, så alla hoppar i snö, glider fram på isbanan och väntar in Matte med sina fina halkskydd på stövlarna. Det tar en evig tid innan man är klar med alla kläder, reflexjacka osv men ack så skönt när vi kommer hem och kan mysa i soffan och äta indianpopcorn.
Om ca 2 veckor är det dags för Malous valpar at födas, spännande, hon är stor om magen, vi får se hur många det finns därinne. Som vanligt har Matte begärt valpledigt.
24 januari 2011
Äntligen är valparna födda, 2 flickor och 2 pojkar blev det, Pojkarna vägde ca 225 gram och flickorna ca 185-200 gram.Mamma och valpar mår bra, Malou är duktig och lämnar inte gärna valparna.
De andra hundarna är nyfikna men visar respekt när Malou tycker de är för nära hagen i Mattes sovrum.
Söndagen var lite dimmig, efter 8 timmars bäddning och flåsande, 4 timmars valpning och efterföljande städning var det bara mat, dryck och vila som var viktigt.
Nu följer en spännande tid för både hundarna och mig.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

05.03 | 18:34

Hej Agneta.
Min Milton heter från början Nikketts Final Countdown och han är född 2008-08-21

...
13.08 | 19:35

Hej,
Har du någon planerad kull inom det närmaste året? Vi är väldigt intresserade :)

Med vänlig hälsning,
Maria

...
31.05 | 20:55

Hejsan. Jag undrar om du planerar ngn kull 2014? Vi är väldigt intresserade. Vi bor i villa i Svalöv så det är ju bara "runt hörnet"

...
12.12 | 15:20

Trevlig sida och intressant ras.Är också sjuksköterska,bor på landet har hästar och får.Skulle vilja ha en vuxen vovve kanske på foder?Har ni ett sånt behov?

...
Du gillar den här sidan